У Чернігові презентовано технологію онлайн-освіти «МійКлас»

Управління освіти Чернігівської міської ради відвідав керівник інноваційного онлайн-ресурсу SIA Uzdevumi.lv Валерійс Нікітінс (Латвія). Він презентував освітянам технологію електронного тестування та генерування завдань із різних шкільних предметів, яка з успіхом апробована в 10 європейських країнах.

Інтернет-платформа «МійКлас», що є прототипом європейського онлайн-ресурсу SIA Uzdevumi.lv, відкриває нові сучасні можливості для школярів, вчителів і батьків, зокрема дає змогу педагогу заощаджувати час на складання контрольних завдань і водночас є інструментом для тренування або оцінки знань школярів.

«В основі сервісу лежить технологія генерації значної кількості варіантів для кожного завдання Genexis, завдяки якій вирішується одвічна шкільна проблема списування. Крім того, учні мають змогу виконувати домашні завдання та проходити тести онлайн із будь-якого пристрою, а також навчатися дистанційно», – зазначив Валерійс Нікітінс.

Проект SIA Uzdevumi.lv визнаний одним із найпопулярніших стартапів у галузі європейської освіти та робить перші кроки в Україні. Чи варто чернігівським школам долучитися до запровадження технології електронної освіти? Про це директори освітніх закладів радитимуться вже найближчим часом.

Джерело

опубліковано: