Редактор предметів

 

Шановні вчителі! У МійКлас ви можете додати власну робочу програму. Створіть на сайті унікальний предмет для ваших учнів, використовуючи матеріали МійКлас або власні завдання.

 

 

Як створити власний предмет?

 

Щоб створити власну робочу програму, перейдіть в розділ «Предмети» і натисніть на кнопку «Створити предмет» .

Вкажіть назву предмета, назву навчальної програми та оберіть іконку. Для продовження натисніть на кнопку «Створити».

Спершу у вашому предметі не буде жодних матеріалів, тому їх необхідно буде додати. Якщо ви збираєтесь додати навчальні матеріали з банку МійКлас або з ваших раніше створених завдань, тоді натисніть на «Додати матеріали» .

Виберіть предмет, потім позначте теми, які ви бажаєте додати до свого предмету . Щоб додати обрані матеріали, натисніть кнопку «Вибрати теми».

На цьому етапі вибрані матеріали не доступні школярам, тому Ви можете вільно експериментувати зі структурою програми. Щоб редагувати завдання натисніть на назву об'єкта правою кнопкою миші або на іконку налаштування зліва від назви .

Для зміни положення у списку або переносу окремого завдання до іншої теми, натисніть на назву об'єкта лівою кнопкою миші, та не відпускаючи кнопку, перетягніть завдання у потрібне місце списку.

Після того, як ви додали всі необхідні завдання та виправили структуру власного предмета, необхідно натиснути на помаранчеву кнопку «Продовжити» у нижній правій частині екрану.

Щоб предмет з'явився для ваших учнів, його необхідно опублікувати. Виберіть класи, яким ви бажаєте відкрити власний предмет  та натисніть на кнопку «Зберегти». За 10 хвилин предмет буде опубліковано серед обраних класів вашої школи.

Как створити власне завдання?

 

Щоб згрупувати та відокремити власні завдання, можна створити нову тему .

Якщо ви раніше створювали власні завдання у розділі «Перевірочні роботи», то вони збереглися у розділі «Мої предмети та завдання». Їх можно додати до предмету так само, як і завдання з банку МійКлас.

Якщо ви збираєтесь створити нове завдання, то натисніть на кнопку «Створити свою вправу» .

Оберіть тип завдання. Зверніть увагу, що творчі та завдання з відповіддю у вигляді файлу не мають автоматичної перевірці відповідей. Також творче завдання можна використовувати для публікації теорії.

Впишіть зрозумілу для учнів умову завдання та вкажіть правильну відповідь. У тестовому завданні потрібно додати варіанти відповідей. Натисніть на кнопку «Продовжити», щоб перейти до налаштування завдання.

Вкажіть назву завдання, щоб ви могли її ідентифікувати при видачі перевірочної роботи або редагуванні власного предмету.

Якщо завдання особливо складне, то вкажіть це у полі «Складність». Також необхідно вибрати зі списку предмет до якого належить завдання. Щоб зберегти власне завдання натисніть на кнопку «Продовжити».

Ваше завдання буде збережено як у редакторі предметів, так і в розділі «Перевірочні роботи».

Як поділитися своїм предметом?

 

На кроці «Налаштування публікації» ви побачите блок «Доступ для вчителів вашої школи» (щоб побачити цей блок необхідно вибрати статус «Опублікувати»).

Даний блок містить посилання на ваш предмет . Використав це посилання, шкільні колеги зможуть додати вашу навчальну програму до своїх предметів.

Як іншому вчителю побачити мій предмет?

 

Для початку вам необхідно відправити колезі посилання на ваш предмет електронною поштою, в соціальних мережах або в месенджері (Viber, Skype і т.д.).

Зверніть увагу! Вчитель, якому ви відправляєте посилання, повинен бути зареєстрований у тій же школі.

Далі ваш колега має перейти за посиланням  і натиснути кнопку «Додати» .

Ваші матеріали з'являться в іншого вчителя у блоці «Мої предмети» .

Як редагувати доступ до моїх предметів?

 

У блоці «Мої предмети» виберіть «Редагувати предмети» .

Виберіть предмет .

Виберіть навчальну програму .

Виберіть «Налаштування публікації» .

На сторінці «Налаштування навчальної програми» виберіть вкладку «Доступ для вчителів вашої школи» .

На даній сторінці ви побачите список вчителів, які використовують ваш предмет. Ви можете закрити доступ до вашого предмету, натиснувши на кнопку «Скасувати доступ» .

Якщо вам необхідна методична підтримка, звертайтеся по електронній пошті info@miyklas.com.ua або запитайте у чаті.

 

опубліковано: