МійКлас — один із ключів до розвитку головних компетентностей Нової Української Школи

Доброго дня, шановні колеги! Я – Марія Олексіївна Сав’яненко, вчитель математики та інформатики Пирятинської ЗШ І-ІІІ ст. № 4, що на Полтавщині.

Із ресурсом «МійКлас» знайома досить давно, мабуть, від його народження. Спочатку я пропонувала деяким своїм учням зареєструватися на порталі та виконувати вправи як додаткові, стимулювала їх оцінками. І вже у жовтні 2018 року, занурившись глибше у можливості даного ресурсу, я підключила до апробації МійКлас усіх своїх учнів з 7-Б та 8-Б класів.

Додатково: Відеоінструкція «Як зареєструвати учнів?»

За допомогою інструкції на сайті, я опанувала технологію створення перевірочних робіт. Спочатку задавала учням домашні та перевірочні роботи як готові, так і створені власноруч (які також використовувала на уроках як самостійні).

Дуже швидко інформація про новий ресурс розповсюдилась всією школою. До сайту підключились нові класи моїх колег. Учні почали змагатися між собою в отриманні балів. Зупинити цей процес уже було неможливо! Діти загорілися на повну. Тому у лютому 2019 року наша школа опинилась на 2 сходинці ТОПу МійКлас серед усіх навчальних закладів України.

За час використання МійКлас помітно зросла вмотивованість учнів до вивчення математики. Більш того, діти, які постійно грали в ігри на смартфонах, переключились на МійКлас і використовували даний ресурс як гру. Змагальний дух, що полонив більшість учнів, згуртував учнівські колективи.

Як ми використовуємо МійКлас?

З теоретичними відомостями учні розбираються вдома. Їм потрібно не лише прочитати теорію, але й сформувати запитання за даною темою.

На етапі первинного засвоєння знань ми можемо розв’язувати завдання з ресурсу на уроці, використовуючи мультимедійну дошку. Дітям дуже подобається писати за допомогою стилуса. Якщо не вистачає вільного місця біля вправи – продовжуємо на маркерній дошці.

Розв’язуємо вправи самостійно, кожен використовує свій акаунт у МійКлас та записує розв’язання в зошит. При цьому, частина учнів працює зі смартфонами, а частина – за комп’ютерами (у кого немає смартфона). В школі є вільний доступ до Інтернету, отже з роботою ресурсу не виникає проблем.

Учні цілком залучені до навчального процесу, змагаються між собою у розв’язанні задач та вправ на перервах, після уроків.

Є чудова можливість задавати учням більш цікаві домашні онлайн-завдання, які замінюють завдання з підручника.

Мені надзвичайно подобається функція створення перевірочних завдань. Я використовую вже готові завдання на сайті та створюю власні. Такі перевірочні роботи учні можуть виконувати на етапі перевірки домашнього завдання, актуалізації знань або як самостійні чи контрольні роботи.

Додатково: PDF-інструкція «Як видати перевірочну роботу учням?»

Хвиля «МійКлас» накрила всю школу. Діти у захваті від цього ресурсу, залюбки розв’язують вправи, отримують все більше і більше балів, просять додаткові перевірочні роботи та з нетерпінням чекають уроків у комп’ютерному класі.

На мою думку, ресурс «МійКлас» — це надзвичайно потужний інструмент, який забезпечує підвищення мотивації учнів до навчання, розвиток їх розумових здібностей, підвищення якості вивчення предмету, систематизацію знань, підготовку до ДПА і ЗНО.

Змагальний ефект ресурсу згуртовує класні та шкільні колективи, дає можливість кожному учню відчути свою причетність і важливість у спільній справі.

опубліковано: