Підвищуємо інтерес учнів до математики

Вітаю колеги! Я 一 вчитель математики Школи №16 міста Первомайська Миколаївської області Шевченко Інна Віталіївна. Маю кваліфікаційну категорію «спеціаліст вищої категорії», звання «старший вчитель». У цій статті хочу розповісти про те, як мені вдалось підвищити зацікавленість учнів до свого предмета за допомогою освітнього ресурсу «МійКлас».

У вересні 2018 року я зареєструвалася на сайті та отримала можливість пройти апробацію для себе і своїх учнів. Перші враження від знайомства з ресурсом у цілому дуже позитивне. Протягом двох місяців МійКлас допоміг мені:

  • підвищити мотивацію учнів, а отже, і якість освіти;
  • поліпшити успішність у класі;
  • створити творчу атмосферу на уроках.

Як зареєструвати свій клас та почати апробацію?

Як ми використовуємо МійКлас?

На уроках математики ми поєднуємо виконання традиційних завдань із роботою в МійКлас. Учні співпрацюють у групах або парах. Частина дітей працює із зошитами, частина зі смартфонами. Онлайн-активності скеровані на засвоєння щойно отриманих на уроці знань. У цьому нам допомагає вже готовий та структурований банк завдань на сайті, у якому є кроки розв’язання до всіх вправ.

Кожна дитина має власний профіль на сайті тому може виконувати завдання не тільки на уроці, але в будь-який час, запланований учителем. Якщо не зробили щось на уроці 一 роблять вдома і навіть на перерві – тому що цікаво.

За рахунок часткової організації навчання у режимі онлайн, учні вмотивовані здобувати знання самостійно та застосовувати їх. Діти підвищили навички прийняття рішень, комплексного розв’язання проблем, творчого мислення, керування емоціями.

Значно зросла самооцінка учнів завдяки реалізованій у MiйКлас концепції «навчати не форсуючи». Діти мають необмежену кількість спроб для розв’язання завдання. Якщо у наданій відповіді помилка, тоді учень отримує правильне рішення з детальним поясненням. А після кожного перезапуску завдання, MiйКлас автоматично створює нові умови вправи.

Досить важливо, що МійКлас змінив пріоритети використання інтернет-ресурсів моїх учнів, перемістив фокус на навчальні матеріали, а не на соцмережі або онлайн-ігри!

Результати використання ресурсу

Використання мережевого ресурсу «МійКлас» підвищило мотивацію моїх учнів до навчання. У них виникло прагнення краще виконати завдання (учні виконують завдання до тих пір, поки не отримають максимальний бал). З'явився соціальний мотив навчання 一 бажання бути корисним у групі. Учні намагаються заробити до скарбнички класу більше балів заради підвищення рейтингу всього класу в ТОПі.

Таким чином, МійКлас допоміг мені посилити зацікавленість учнів до математики та дозволив у цілому покращити процес викладання. В 2018 році мій підхід до викладання було відзначено грамотою департаменту освіти і науки Миколаївської обласної державної адміністрації за багаторічну плідну працю та активну життєву позицію.

опубліковано: