Визнач відповідність між характеристикою та видом жиророзчинного вітаміну:
1) бере участь в утворенні протромбіну, без якого неможливо згортання крові. Вітамін містять багато продуктів: салат, кабачки, цвітна капуста, яловича печінка. При гіповітамінозі знижується згортання крові — ;
2) забезпечує нормальний ріст організму, формування скелета, розмноження клітин шкірних покривів, він є необхідним для нормального зору. Цей вітамін надходить у організм з продуктами тваринного походження. Він міститься у печінці риб та інших тварин, яйцях, маслі, сметані — ;
3) не дає вільним радикалам кисню руйнувати клітинні мембрани. Джерелом цього вітаміну є рослинні масла, особливо нерафіновані. Цей вітамін міститься також у печінці, яйцях, хлібобулочних виробах, гречці, бобових — ;
Варіанти відповідей:
Ви повинні авторизуватися, щоб відповісти на завдання. Будь ласка, увійдіть в свій профіль на сайті або зареєструйтеся.