Теорія:

Наявність водоростей — необхідна умова для нормального життя водойм. Харчуються водоростями риби та інші водні тварини. Водорості поглинають з води вуглекислий газ і, як всі зелені рослини, виділяють кисень, який не тільки розчиняється у воді (і ним дихають живі організми, що мешкають у воді), а і виділяється в атмосферу.
 
Людина активно використовує водорості.
64.png
 
У багатьох країнах водорості (ламінарію (морську капусту), ульву (морський салат), порфіру та ін.) використовують для приготування різноманітних страв. Вони дуже корисні, оскільки містять багато вуглеводів, вітамінів, багаті йодом. Із них одержують йод, калійні солі, целюлозу, спирт, оцтову кислоту та інші продукти. Водорості використовують як добрива і використовують на корм худобі. З деяких видів червоних водоростей добувають драглисту речовину агар-агар, необхідну в кондитерській, хлібопекарській, паперової та текстильної промисловості. На агар-агарі вирощують мікроорганізми для використання їх у лабораторних дослідженнях. Хламідомонаду, хлореллу та інші одноклітинні зелені водорості застосовують при біологічному очищенні стічних вод.