Cooking
Готування
peel /piːl/ чистити, лущити |
slice /slaɪs/ різати скибочками |
cut (cut; cut) /kʌt/ різати, відрізувати |
chop /tʃɒp/ кришити, нарізати |
mix /mɪks/ змішати |
pour /pɔː/ налити |
add /æd/ додати |
bake /beɪk/ пекти |
fry /fraɪ/ жарити, смажити |
boil /bɔɪl/ варити, кипіти |
taste /teɪst/ куштувати, мати смак |
Examples:
Peel the potatoes and slice them for me. — Почисти картоплю и наріж її для мене.
I'm going to cut the cake now. — Зараз розріжу торт.
Chop the cabbage. Next, add the chopped carrots. — Покриши капусту. Потім додай порізану моркву.
Oil and water don't mix. — Олія з водою не змішуються.
Pour some water into a pot. — Налий води в каструлю.
Boil the eggs for ten minutes. — Вари яйця протягом десяти хвилин.
My granny bakes delicious pies. — Моя бабуся пече смачні пироги.
Heat the oil in a large pan and fry the onion and garlic for 5 minutes. — Нагрій масло у великій сковороді та обжарюй цибулю з часником протягом п'яти хвилин.
Джерела:
https://uk.dictionarist.com/
https://slovnenya.com/
https://myefe.com/
Словник. Англо-український. Українсько-англійський. Посібник для загальноосвіт. шк. та вищ. навч. закладів/Упоряд.: С. А. Коваль та ін. – Ірпінь: ВТФ «ПЕРУН», 1994
https://slovnenya.com/
https://myefe.com/
Словник. Англо-український. Українсько-англійський. Посібник для загальноосвіт. шк. та вищ. навч. закладів/Упоряд.: С. А. Коваль та ін. – Ірпінь: ВТФ «ПЕРУН», 1994