Теорія:

Хімічний посуд
Для приготування розчинів і їх відстоювання застосовують хімічні стакани. Для зберігання хімічних реактивів, приготування розчинів і проведення хімічних реакцій використовують пробірки різних розмірів, конічні, плоскодонні і круглодонні колби.
 
image.jpg
Пробірки
 
Колбы_плоскодонные.jpg
Плоскодонні колби
 
15-12-2017 12-51-50.jpg
Конічна колба
 
Для фільтрування використовуються лійки.
 
15-12-2017 13-36-17.jpg
Скляна лійка
  
Порцелянові чашки застосовують для випарювання.
 
15-12-2017 13-37-11.jpg
Порцелянова чашка
 
Перемішують розчини за допомогою скляних паличок.
 
15-12-2017 13-37-53.jpg
Скляні палички
 
Скляні трубки використовують у приладах для отримання і збирання газів.
 
15-12-2017 13-38-58.jpg
Скляна трубка
 
15-12-2017 13-39-31.jpg
Газовідвідна трубка
Вимірювальний посуд
Мензурками, мірними склянками, циліндрами і колбами відміряють певний об'єм рідкої речовини.
 
15-12-2017 14-17-15.jpg
Мензурка і мірні циліндри
 
15-12-2017 12-46-24.jpg
Мірна колба
  
15-12-2017 13-40-38.jpg
Мірна склянка
Нагрівальні прилади
Для підігріву реакційної суміші використовуються спиртівки, газові пальники, електронагрівачі.
 
nw_09.jpg
Спиртівка
Штативи
Застосовуються для укріплення хімічної посуду при проведенні дослідів.
 
19-12-2017 09-43-56.jpg
Штатив для пробірок
  
19-12-2017 09-42-04.jpg
Металевий штатив