Теорія:

Зауважимо, що в таблиці множення на \(4\) кожний добуток відрізняється на \(4\) від попереднього і наступного.
 
Застосувавши переставний закон множення, одержимо:
 
\(2 · 4 = 4 · 2 = 4 + 4 = 8 \)
\(3 · 4 = 4 · 3 = 4 · 2 + 4 = 8 + 4 = 12\)
\(4 · 4 = 4 · 3 + 4 = 12 + 4 = 16\)
   
\(5 · 4 = 4 · 5 = 4 · 4 + 4 = 16 + 4 = 20\)
 
\(6 · 4 = 4 · 6 = 4 · 5 + 4 = 20 + 4 = 24 \) 
 
\(7 · 4 = 4 · 7 = 4 · 6 + 4 = 24 + 4 = 28\)  
 
\(8 · 4 = 4 · 8 = 4 · 7 + 4 = 28 + 4 = 32 \) 
 
\(9 · 4 = 4 · 9 = 4 · 8 + 4 = 32 + 4 = 36\) 
Приклад:
\(4 ·7 + 4\) можна замінити на \(4 · 8\), а це дорівнює \(32\).
Приклад:
\(4 ·7 - 4\) можна замінити на \(4 · 6\), а це дорівнює \(24\).