Теорія:

Язик — орган смаку
Розрізняти смак різних продуктів допомагає язик. За допомогою язика ми дізнаємося смачна їжа чи ні.
 
їдальня.png Смачну їжу людина з'їдає з апетитом. Іноді язик попереджує про те, що їжа зіпсована і їсти її не можна.
Зверни увагу!
На язику розташовані особливі смакові горбочки. Є свої горбочки для солоного, солодкого, кислого, гіркого.
Завдяки цьому ми розрізняємо смак їжі.
 
языкрецепторыРесурс2.jpg
Зверни увагу!
Потрібно берегти язик: не треба їсти і пити занадто гаряче, бо можна обпектися і не відчути смаку їжі.
Шкіра — орган дотику
Дотик — це здатність людини відчувати доторки, біль, холод та тепло.
Завдяки дотику людина пізнає навколишній світ: предмети гладкі чи шершаві, холодні чи теплі тощо.
 
Кожные рецепторы Ресурс 2.jpg
 
Зверни увагу!
Шкіра захищає організм та попереджує нас про небезпеку.
Якщо доторкнутися до гарячого предмету, то рука одразу відсмикується.
Шкіра миттєво подає сигнал: «Обережно, гаряче!». А на морозі вона підказує: «Дуже холодно, бережи пальці!».
 
Зверни увагу!
Оберігай шкіру від травм, опіків та переохолоджень.