За останні два роки вчителі змогли швидко та успішно адаптуватися до вимог епідеміологічної ситуації та дистанційного процесу навчання. При поновленні дистанційного навчання у цьому році у пригоді стануть нові можливості МійКлас. Пропонуємо вам ознайомитися з рекомендаціями щодо використання порталу для організації онлайн-уроків.

     Організація дистанційного уроку

     Щоб урок пройшов так, як було заплановано, важливо спочатку звернути увагу на організаційні питання.
     Оцініть, чи потрібен вам онлайн-урок чи годинний запис. Якщо урок проводиться онлайн, учні повинні знати, що у них можуть виникнути проблеми з підключенням до Інтернету. Якщо ви запишете урок окремо, ви можете надіслати запис учням, щоб вони могли переглянути його у зручний час.
     Якщо ви проводите онлайн-урок, переконайтеся, що всі вас бачать і чують з самого початку, щоб ви могли вчасно усунути технічні проблеми.
     На початку онлайн-уроку узгодьте з учнями розклад уроків. Обговоріть, коли та як учні можуть ставити запитання.

     Нагадайте учням правила онлайн-уроку, наприклад:

  • вимкніть свій мікрофон, поки хтось говорить;
  • «підніміть руку» в чаті, якщо хочете висловити свою думку,;
  • поважайте один до одного, уважно стежте за перебігом уроку.

     Вивчення нової теми

     Починаючи дистанційно вивчати нову тему, скористайтеся параметрами розділу «Предмети». У ньому доступні готові навчальні матеріали (теорія, завдання та тести) на основі програм-моделей з відповідної дисципліни.
     Якщо ви ділитеся своїм екраном під час уроку, відкриваючи поточну тему в розділі «Предмети», увімкніть режим презентації, який зробить вміст більшим і помітнішим на екранах учнів. Режим працює як шляхом перегляду теоретичних матеріалів разом, так і шляхом виконання завдань або тестів. Крім того, ви можете надіслати учням посилання на матеріали МійКлас, які ви демонструєте під час уроку, електронною поштою, електронним журналом або чатом використовуваної платформи передачі відео, щоб учні могли легко стежити за змістом навчання.

     Повторення та закріплення теми

     Невід’ємною частиною уроку є повторення тем і закріплення набутих знань. Щоб було легше зрозуміти, наскільки добре учні засвоїли вивчений матеріал, створіть короткий 3-5-хвилинний тест у розділі «Перевірочні роботи». Проведіть опитування за пройденим матеріалом на початку наступного уроку. Система автоматично перевірить відповіді, а результати кожного учня перегляньте у профілі викладача. Це допоможе оцінити сильні та слабкі сторони знань учнів та визначити необхідну підтримку.

     Оцінювання навчальних досягнень

     Для того, щоб зберегти вміння дистанційно організувати якісний навчальний процес, важливою є будь-яка можливість вчителя заощадити час у щоденній роботі. МійКлас може стати вашим помічником — створіть цифрове домашнє завдання або тест у розділі «Перевірочні роботи», і відповіді учнів буде перевірено системою МійКлас за вас! При створенні тесту можна використовувати як уже готові матеріали, так і створювати власні завдання. Ви можете вказати різні налаштування тесту, які допоможуть впоратися з проблемою списування, особливо актуальною під час дистанційного навчання. Після виконання роботи можна легко перенести результати учнів у журнал.
     Ви також маєте можливість поділитися власними тестами з колегами, тим самим сприятимете обміну досвідом. Ви також можете отримати роботи, створені іншими викладачами. Можливість поділитися власною та отримати роботу інших колег доступна при підключенні підписки Мій+.
     Якщо у вас виникли запитання, не соромтеся звертатися до нас! Будемо раді допомогти. Електронна пошта: info@miyklas.com.ua.
     Успіхів і витримки вам, шановні вчителі!

З повагою
команда МійКлас

опубліковано: