Оскільки кінець семестру швидко наближається, настав час проаналізувати свої результати, щоб зрозуміти, що ще потрібно покращити. У цій статті ми пропонуємо кілька порад, які допоможуть вам покращити навички для успішного завершення семестру.

     Оцініть свої результати
     Перегляньте та узагальніть свої результати, щоб оцінити, чи готові ви до контрольних семестрових робіт? Зосередьтесь на двох речах: на яких предметах ви розумієтесь, і на тому матеріалі, що потребує ретельної підготовки. Статистика, доступна у вашому профілі МійКлас, може допомогти вам оцінити ваші знання, надаючи детальне уявлення про ваші результати та прогрес у навчанні.

     Учитель-предметник також може допомогти вам оцінити ваші знання та дати поради, як їх покращити. Не бійтеся звертатися до вчителів і звертатися за допомогою, якщо вважаєте це необхідною!

Переглянути мою статистику

     Складіть навчальну програму
     Часто трапляється щось незаплановане, що може вибити з колії та відвернути вас від досягнення мети. Щоб вам було легше зосередитися, створіть навчальну програму, яка дозволяє успішно рухатися вперед. 

     Щоб створити навчальний план:

розставте пріоритети. Дізнайтеся, з яких предметів необхідно покращити результат і починайте послідовно з тих предметів, які для вас є найважливішими.
визначити цілі. Визначте, чого вам потрібно досягти і які дії вам потрібно зробити, щоб цього досягти.
створіть часову шкалу. Виділіть час на домашнє завдання та вивчення тем.


     Повторіть навчальний матеріал
     З метою закріплення знань практикується їх регулярне повторення. Це допоможе вам уникнути безсонних ночей, коли ви надолужити й повторити уроки, викладені протягом першого семестру, в останню хвилину. Як краще тримати в пам’яті інформацію прочитайте  в статті «Поради, які допоможуть запам’ятати інформацію»

     Вчасно підготуйтеся до контрольних робіт та повторіть навчальні теми в розділі «Предмети» МійКлас! У цьому розділі можна розв’язувати завдання з різними варіаціями, що допоможе закріпити вивчене та підвищити рівень знань.
 

Перейти до предмету

     Вивчіть новий предмет
     Не зупиняйтеся на досягнутому! Коли ви повторили вивчене і покращили свої знання, саме час дізнатися щось нове! Зберіться разом, об’єднайте зусилля та зосередьтесь на вивченні нових тем, щоб цього місяця не накопичувати борги та отримати позитивні відгуки. 

     Якщо ви не до кінця зрозуміли якусь тему в школі, Мій+ може стати вам у пригоді. Мій+ допоможе вам краще зрозуміти суть завдання, адже у кроках рішення до нього  є детальне пояснення для ефективного засвоєння відповідного матеріалу з відповідної теми.
 

Підключити Мій+

     Знайдіть час, щоб розслабитися
     Щоб уникнути інформаційного перевантаження, необхідно знайти баланс між навчанням і відпочинком. Якщо ви відчуваєте втому, розслабтеся! Це допоможе покращити роботу мозку та матиме позитивний вплив на засвоєння вивченого. Гуляйте або зосередьтеся на своїх хобі, щоб звільнити свій розум і наповнити себе новою енергією.

     Важливо усвідомлювати, що відпочинок може підвищити вашу здатність до концентрації. У свою чергу, своєчасна підготовка до семестрових контрольних допоможе уникнути дефіциту часу, який може суттєво вплинути на ваші результати.
 

     Не відкладайте на потім те, що ви можете зробити зараз!
 

опубліковано: