Вхід на сайт
Вхід на сайт
Реєстрація
Дізнавайся про нові події на МійКлас першим!
Наш Instagram
Початок
Вебінари
Новини сайту
Контакти
Математичний турнір - 2024
Мій+
ТОПи
Предмети
Перевірочні роботи
Відправити відгук
Розгорнути
Оновлення
Пошук на сайті
Предмети
Біологія
8 клас
Обмін речовин
Вітаміни
10.
Визначення характеристики вітаміну K
Умова завдання:
2
Б.
Встанови
характеристику вітаміну
K
:
рибофлавін — бере участь у клітинному диханні. Гіповітаміноз вражає слизову оболонку куточків рота, сльозяться очі, розвивається світлобоязнь, у людини погано гояться ушкодження шкіри. Головними джерелами вітаміну є молоко і молочні продукти, печінка, м'ясо, риба, хліб, гречана крупа
бере участь в утворенні протромбіну, без якого неможливо згортання крові. При гіповітамінозі знижується згортання крові. Вітамін містять багато продуктів: цвітна капуста, салат, кабачки, яловича печінка. Крім того, цей вітамін виробляється бактеріями, що живуть у товстому кишечнику
нікотинова кислота — забезпечує в організмі людини нормальну інтенсивність енергетичного обміну, бере участь у клітинному диханні, роботі травної системи. Джерелами вітаміну є крупи, хліб грубого помолу, бобові, м'ясо і внутрішні органи тварин (печінка, нирки, серце), риба та деякі овочі. Дуже високий вміст цього вітаміну у дріжджах, сушених грибах
Вхід на сайт
або
Реєстрація
Попереднє завдання
Повернутись до теми
Наступне завдання
Відправити відгук
Знайшли помилку?
Розкажіть нам!
Ви повинні авторизуватися, щоб відповісти на завдання. Будь ласка, увійдіть в свій профіль на сайті або зареєструйтеся.
Вхід на сайт
або
Реєстрація