Вхід на сайт
Вхід на сайт
Реєстрація
Початок
Вебінари
Новини сайту
Контакти
Мій+
ТОПи
Вересневий марафон
Предмети
Перевірочні роботи
Відправити відгук
Розгорнути
Оновлення
Пошук на сайті
Предмети
Біологія
8 клас НУШ
Обмін речовин
Їжа та її компоненти
2.
Характеристика жирів, як одного з компонентів їжі
Запитання:
2
Б.
Укажи
характеристику
жирів
, як одного з компонентів їжі:
беруть активну участь не тільки у процесі обміну речовин, але і в електрохімічних процесах нервової системи і м'язової тканини. Також вони необхідні при формуванні таких структур, як скелет і зуби. Ці речовини засвоюються в організмі людини у незмінному вигляді
надходять в організм людини як з рослинною їжею (рідкі масла — оливкове, соняшникове, рапсове, тощо), так і з тваринною (м'ясо, вершкове масло). Ці речовини є будівельним матеріалом клітин, важливим резервним джерелом енергії
до складу цих речовин входять амінокислоти, важлива складова частина харчування, оскільки є основним будівельним матеріалом клітин
Вхід на сайт
або
Реєстрація
Попереднє завдання
Повернутись до теми
Наступне завдання
Відправити відгук
Знайшли помилку?
Розкажіть нам!
Ви повинні авторизуватися, щоб відповісти на завдання. Будь ласка, увійдіть в свій профіль на сайті або зареєструйтеся.
Вхід на сайт
або
Реєстрація