Методична рекомендація:

Теорія

Номер Назва Опис
1. Ознаки предмета Теоретичний матеріал з теми «Визначення ознак предметів. Складові частини предметів».

Завдання

Номер Назва Вид Складність Бали Опис
1. По частинах 1 вид - рецептивний легке 1Б. Треба порахувати кількість частин, з яких складається даний предмет.
2. Властивості предмета 1 вид - рецептивний легке 1Б. Повторення теоретичних відомостей про ознаку предмета.
3. Складові частини предмета 1 вид - рецептивний легке 1Б. Повторення теоретичних відомостей про складові частини предмета.
4. Зайва частина 1 вид - рецептивний легке 1Б. Треба знайти предмет, який не є частиною заданого об'єкта.
5. Чим схожі предмети? 2 вид - інтерпретація середнє 1Б. Треба визначити властивості, якими схожі задані предмети.
6. Вгадай предмет 2 вид - інтерпретація середнє 1Б. Треба вгадати об'єкт за його властивостями.
7. Властивості предмета 2 вид - інтерпретація середнє 1Б. Треба визначити властивості даного предмета.
8. Брати та сестри 3 вид - аналіз середнє 2Б. Треба визначити подібні предмети та порахувати їх.
9. Свій/чужий 3 вид - аналіз середнє 1Б. Треба визначити і порахувати предмети, представлені на малюнку.
10. Знайди відмінності 2 вид - інтерпретація середнє 1Б. Треба знайти та порахувати кількість відмінностей на малюнках.
11. Одне ціле 3 вид - аналіз важке 4Б. Треба визначити, які частини належать даному предмету.
12. Вгадай хто! 3 вид - аналіз важке 4Б. Треба визначити предмет, частини якого представлені на малюнку.

Тести

Номер Назва Рекомендований час: Складність Бали Опис
1. Тренування №1 з теми «Визначення ознак предметів. Складові частини предметів». 00:10:00 легке 4Б. Вдосконалення навичок впізнавання предметів та визначення їх властивостей.
2. Тренування №2 з теми «Визначення ознак предметів. Складові частини предметів». 00:15:00 середнє 6Б. Вдосконалення навичок впізнавання предметів та визначення їх властивостей.
3. Тренування №3 з теми «Визначення ознак предметів. Складові частини предметів». 00:20:00 важке 9Б. Вдосконалення навичок впізнавання предметів та визначення їх властивостей.