Продукти харчування важливо зберігати належним чином, щоб їх споживання не викликало харчового отруєння та не псувати надаремно корисні продукти.
Потрібно раціонально підходити до придбання та зберігання продуктів. Для цього можна використати кілька правил:
1. Планувати свої покупки.
2. Правильно вибирати продукти.
3. Правильно зберігати продукти.
4. Безпечно споживати.
5. Безпечно утилізовувати.
Як планувати покупки?
Планування покупок можна здійснювати завдяки складанням списків, які зручно формувати на звичайних аркушах, блокнотах тощо, або в різних додатках на телефоні.
Перевіряй наявність продуктів вдома, щоб не купуй зайвих, які лише зіпсуються, а не будуть використані.
Більш корисно купувати свіжі продукти щодня чи через день-два, ніж раз на тиждень. Але якщо такої змоги немає — важливо слідкувати за терміном придатності продуктів та умовами зберігання.
За дослідженнями, люди, які відчувають голод купують в магазинах значно більше продуктів, ніж їм потрібно насправді. Тому візьми собі за правило — не ходити в магазин голодним/голодною.