Як вибирати продукти правильно?
1. Звертай увагу на зовнішній вигляд. 
 
Не купуй овочі та фрукти, якщо вони
- мають сліди цвілі, гнилі чи побиття;
- мають нехарактерний запах;
- надміру м'які (перестиглі — довго не пролежать) чи навпаки надміру тверді (нестиглі — будуть не смачні);
- продукти зі слідами обробки: липкі, надто вимиті, чи намащені, натерті до блиску для привабливості.
 
2. Перевіряй термін придатності "вжити до...", "виготовлено..." тощо.
Якщо до завершення терміну залишилося 2-3 дні — такий продукт краще не купувати.
В магазинах продукти в яких закінчується термін придатності часто ставлять на початок прилавку, щоб товар швидше розкупили. Також часто на такі продукти роблять знижки. Якщо ти впевненний/на, що використаєш продукт сьогодні ж — можна подумати над його придбанням, в інших випадках — не варто.
Особливо уважно стався до перевірти терміну придатності та умов зберігання м'ясних, рибних та молочних продуктів. 
 
3. Перевіряй умови зберігання продуктів в магазині.
 
На етикетках товарів часто позначено при якій температурі, освітлені вони мають зберігатися: якщо продукт має зберігатися в холодильнику, або не контактувати з свіжим м'ясом, а ці умови порушені — краще його не купувати.
 
4. Перевряй цілісність упаковки.
 
Якщо пакування пошкоджене чи не відповідає нормам — товар краще не купувати.
Важливо! Якщо упаковпа виглядає неприродньо, або втратила форми — надміру здулася тощо — це може свідчити про те, що продукт всередені зіпсований і його категорично не можна вживати.
 
5. Купуючи м'ясо, рибу та молочні продукти, яйця та йогурти звертай увагу не лише на умови їх зберігання та термін придатності, а і на умови їх виготовлення та транспортування (особливо, якщо ці продукти нарізають, готують перед продажем у самому магазині). 
Якщо з такими продуктами не правильно поводитися в них легко розмножуються шкідливі бактерії, які можуть викликати сильне отруєння та нездужання після вживання.
Коли температура зависока, м'ясо, птиця, риба і морепродукти, молочні продукти та яйця можуть зберігатися відкритими не більше 2 діб.
Навіть при правильному зберіганні усі продукти мають свій термін придатності. 
Наприклад, в холодильнику
- м'ясо може зберігатися до 5 діб;
- птиця2 дні;
- відкриті ковбасні виробидо 1 тижня, а закриті2 тижні;
- морепродукти1 добу;
- молочні продукти — близько 1 тижня;
- яйця — до 1 місяця.
 
Щоб зберегти продукти на довший час варто помістити їх у морозильну камеру — так можна зберігати м'ясо, птицю та рибу від 6 місяців до 1 року. 
Не можна зберігати поруч готові та сирі м'ясо, птицю, рибу та морепродукти! 
Важливо! Виймаючи продукти з морозилки не рекомендується потім знову їх заморожувати, оскільки це негативно впливатиме та якісь та смак продуктів