Як безпечно споживати продукти?
Важливо дотримуватись правил особистої гігієни, що впливає на якість сирих та приготованих продуктів:
- мити руки після відвідин туалету;
- мити руки після приходу з вулиці, господарських робіт тощо;
- мити руки до та після їжі;
- мити руки та продукти перед приготуванням;
- не вживати немиті овочі, ягоди та фрукти;
- зберігати чистоту на кухонних поверхнях та посуді;
- не куштувати одним прибором усі страви, коли пробуєш їх на готовність;
- дотримуватися чистоти в холодильнику та користуватися чистим посудом для споживання та зберігання їжі;
- дотримуватися рецептур: готувати продукти стільки часу, скільки потрібно.
Зверни увагу!
Недостатньо термічно оброблені м'ясо, птиця, риба чи морепродукти можуть бути небезпечними для здоров'я.
Як правильно утилізовувати продукти та їх пакування?
Пригадай! Як правильно сортувати сміття:
1) усі пластикові упаковки та пристосування викидати у контейнер для пластику;
2) скло та будь-яку скляну тару викидати у контейнер для скла;
3) папір, картон та усі паперові пакування — сортуємо окремо і викидаємо у контейнер для паперу;
4) жерстяні банки, як після консервованого горошку чи кукурудзи, варто викидати в контейнери для металу;
5) залишки їжі, зіпсовані овочі та фрукти не можна змішувати із іншими відходами — викидай їх у контейнер для харчових відходів/компосту тощо.