Щоб правильно зберігати овочі та фрукти потрібно знати кілька правил.
1. Не рекомендують мити овочі та фрукти перед зберіганням.
Перед вживанням мити овочі, фрукти та ягоди потрібно обов'язково (ретельно і під проточною водою), але для зберігання це не потрібно, оскільки може вплинути на їх термін придатності.
Чим більша вологість, пошкодження (вмятини, побиття) овочів, ягід та фруктів чим швидше вони псуються.
2. Найкраще зберігати овочі та фрукти в ящиках холодильника, попередньо очистивши від зайвого (коренів, зелених частин, магазинного пакування).
Пластикові упаковки не дуже доречні, оскільки вони не дозволяють циркулювати повітрю, що пришвидшує псування.
На дверках холодильника можна зберігати лише деякі фрукти (авокадо тощо).
3. Зелень найкраще зберігати в холодильнику у склянці з водою, щоб зберегти їх свіжість.
4. Овочі (картопля, буряк, морква тощо) найкраще зберігати у сухому темному прохолодному місці, щоб вони не проростали та не накопичували у собі токсичних для людини речовин.
5. Хлібо-булочні продукти найкраще зберігати в магазинному пакуванні у хлібниці. Важливо стежити, щоб хліб "дихав" та не перебував у вологому теплому місці — це може призвести до появи цвілі, що може бути небезпечною для людини.
При необхідності хліб також можна заморожувати.
6. Готові страви та салати можна зберігати в холодильнику не довше 1-5 днів, залежно від соусу. Якщо ж салат заправлений — його потрібно з'їсти в той же день.