Методична рекомендація:
Теорія
Номер | Назва | Опис |
---|---|---|
1. | Властивості та біологічна роль вуглеводів | Представлено теоретичні відомості про властивості та біологічну роль вуглеводів. |
Завдання
Номер | Назва | Вид | Складність | Бали | Опис |
---|---|---|---|---|---|
1. | Хімічні елементи у вуглеводах | 1 вид - рецептивний | легке | 1Б. | Потрібно визначити елементи, що входять до складу вуглеводів. |
2. | Визначення назв моносахаридів | 1 вид - рецептивний | легке | 1Б. | Із запропонованих варіантів необхідно обрати назву моносахаридів. |
3. | Назви олігосахаридів | 1 вид - рецептивний | легке | 1Б. | Із запропонованих варіантів необхідно обрати назви дисахаридів (олігосахаридів). |
4. | Назви полісахаридів | 1 вид - рецептивний | легке | 1Б. | Із запропонованих варіантів необхідно обрати назви полісахаридів. |
5. | Фізичні властивості моносахаридів | 2 вид - інтерпретація | легке | 1Б. | Потрібно обрати фізичні властивості моносахаридів. |
6. | Фізичні властивості глюкози | 2 вид - інтерпретація | середнє | 2Б. | Необхідно оцінити правильність тверджень про фізичні властивості глюкози. |
7. | Фізичні властивості дисахаридів | 2 вид - інтерпретація | середнє | 1Б. | Потрібно обрати фізичні властивості дисахаридів. |
8. | Фізичні властивості полісахаридів | 2 вид - інтерпретація | середнє | 1Б. | Необхідно обрати правильне твердження про фізичні властивості полісахаридів. |
9. | Оціни правильність тверджень | 2 вид - інтерпретація | середнє | 2Б. | Необхідно оцінити правильність тверджень про фізичні властивості та поширення сахарози. |
10. | Порівняння крохмалю і целюлози | 2 вид - інтерпретація | середнє | 2Б. | Потрібно вибрати ознаки відмінності або подібності крохмалю і целюлози. |
11. | Поширення полісахаридів | 2 вид - інтерпретація | середнє | 1Б. | Необхідно обрати правильне твердження про поширення полісахаридів. |
Додаткові завдання (Мій+)
Номер | Назва | Вид | Складність | Бали | Опис |
---|---|---|---|---|---|
1. | Характеристика моносахаридів | Інший | середнє | 1Б. | Із запропонованих варіантів потрібно обрати характеристику зазначених моносахаридів. |
2. | Характеристика дисахаридів | Інший | середнє | 1Б. | Із запропонованих варіантів потрібно обрати характеристику зазначених дисахаридів. |
3. | Характеристика полісахаридів | Інший | середнє | 1Б. | Із запропонованих варіантів потрібно обрати характеристику зазначених полісахаридів. |
4. | Відповідність між характеристикою та назвою моносахаридів | Інший | середнє | 3Б. | Необхідно установити відповідність між характеристикою та назвою вуглеводів. |
5. | Відповідність між назвою та характеристикою дисахаридів | Інший | середнє | 3Б. | Необхідно установити відповідність між назвою та характеристикою дисахаридів. |
6. | Відповідність між назвою та характеристикою полісахаридів | Інший | середнє | 3Б. | Необхідно установити відповідність між назвою та характеристикою полісахаридів. |
Додаткові завдання, приховані від учнів (Мій+)
Номер | Назва | Вид | Складність | Бали | Опис |
---|---|---|---|---|---|
1. | Хімічні елементи, які не містяться у вуглеводах | Інший | легке | 1Б. | Потрібно визначити елементи, що не можуть входити до складу вуглеводів. |
2. | Обери назву вуглеводу | Інший | легке | 1Б. | Із запропонованих варіантів потрібно обрати назву речовини, яка належить до вуглеводів. |
Тести
Номер | Назва | Рекомендований час: | Складність | Бали | Опис |
---|---|---|---|---|---|
1. | Тренування з теми «Властивості та біологічна роль вуглеводів» | 00:30:00 | середнє | 10Б. | Відпрацьовуються знання основних понятть з теми, вміння визначати і характеризувати вуглеводи. |
Перевірочні тести (приховані від учнів)
Номер | Назва | Рекомендований час: | Складність | Бали | Опис |
---|---|---|---|---|---|
1. | Домашня робота з теми «Властивості та біологічна роль вуглеводів» | 00:25:00 | середнє | 9Б. | Відпрацьовуються знання основних понятть з теми, вміння визначати і характеризувати біологічні властивості вуглеводів. |
2. | Перевірна робота з теми «Властивості та біологічна роль вуглеводів» | 00:30:00 | середнє | 6Б. | Відпрацьовуються знання основних понятть з теми, вміння визначати і характеризувати біологічні властивості вуглеводів. |