Теорія:

Зауважимо, що в таблиці множення на \(2\) кожний добуток відрізняється на \(2\) від попереднього і наступного.
 
Застосуємо переставний закон множення, одержимо:
 
2 · 2 = 2 · 2 = 2 + 2 = 43 · 2 = 2 · 3 = 2 · 2 + 2 = 4 + 2 = 64 · 2 = 2 · 3 + 2 = 6 + 2 = 8  5 · 2 = 2 · 5 = 2 · 4 + 2 = 8 + 2 = 106 · 2 = 2 · 6 = 2 · 5 + 2 = 10 + 2 = 12   7 · 2 = 2 · 7 = 2 · 6 + 2 = 12 + 2 = 14   8 · 2 = 2 · 8 = 2 · 7 + 2 = 14 + 2 = 16   9 · 2 = 2 · 9 = 2 · 8 + 2 = 16 + 2 = 18
Приклад:
\(2 ·7 + 2\) можна замінити на \(2 · 8\), а це дорівнює \(16\).
Приклад:
\(2 ·7 - 2\) можна замінити на \(2 · 6\), а це дорівнює \(12\).