Теорія:

Пригадаємо назви компонентів дії додавання.
 
теор.png
 
Цей вираз можна зобразити у вигляді схеми.
теор2.png
 
Запам’ятай правило знаходження невідомого першого доданка:
Щоб знайти невідомий перший доданок, потрібно від суми відняти другий доданок.
теор3.png
62=4
 
Сума \(-\) перший доданок \(=\) другий доданок

Запам’ятай правило знаходження невідомого другого доданка:
Щоб знайти невідомий другий доданок, потрібно від суми відняти перший доданок.
теор4.png
 
Сума \(-\) другий доданок \(=\) перший доданок
 
Отже,
 
Перший доданок \(=\) сума \(-\) другий доданок
Другий доданок \(=\) сума \(-\) перший доданок