Продукти рослинного походження:
- Хліб,
- каші,
- олія,
- овочі,
- фрукти.
Продукти тваринного походження:
- Молоко,
- м’ясо,
- риба,
- вершкове масло,
- яйця.
Поживні речовини поділяють на такі типи: жири, білки, вуглеводи. Також необхідні: вода, вітаміни, мінерали.
Жири допомагають мозку працювати, зігрівають людину, спонукають організм рости. Корисні жири присутні в горіхах, рослинній олії.
Білки потрібні, щоб рости і відновлюватися. Це такі продукти як м'ясо птиці, пісне м'ясо, яйця, риба, нежирні молочні продукти, бобові та горіхи.
Вуглеводи дають силу й енергію. Вуглеводи є в овочах, фруктах, меді, злаки, рослинні продукти, макаронні вироби, хліб, горіхи і бобові.
Вітаміни і мінерали захищають здоров'я.
Вода переносить поживні речовини по організму і виводить відходи.
Поживні речовини — це білки, жири, вуглеводи. Ці речовини є «будівельним матеріалом» для твого тіла та дають енергію для роботи всіх органів. Енергію вимірюють у калоріях (кал) і кілокалоріях (ккал).
Я досліджую світ : підруч. для 3 кл. закл. загал, серед, освіти (у 2-х частинах) : Ч. 1 / О. Л. Іщенко, 0. М. Ващенко, Л. В. Романенко, К. А. Романенко, Л. 3. Козак, О. М. Кліщ. - Київ : Літера ЛТД, 2020. - 112с.
Я досліджую світ : підруч. для 3-го класу закл. загал. серед. освіти. У 2 ч. Ч. 2 / І. Жаркова, Л. Мечник, Л. Роговська, Л. Пономарьова, О. Антонов. — Тернопіль : Підручники і посібники, 2020. — 144 с. : іл