Методична рекомендація:
Теорія
Номер | Назва | Опис |
---|---|---|
1. | Нюхова сенсорна система | Представлено теоретичні відомості про нюхову сенсорну систему. |
2. | Смакова сенсорна система | Представлено теоретичні відомості про смакову сенсорну систему. |
Завдання
Номер | Назва | Вид | Складність | Бали | Опис |
---|---|---|---|---|---|
1. | Характеристика віддлів нюхового аналізатора | 2 вид - інтерпретація | легке | 1Б. | Необхідно визначити складові частини нюхового аналізатора, обравши із запропонованих варіантів. |
2. | Відповідність між характеристикою відділу нюхового аналізатора та його назвою | 2 вид - інтерпретація | легке | 3Б. | Необхідно встановити відповідність між характеристикою відділу нюхового аналізатора та його назвою. |
3. | Назва відділу смакового аналізатора за характеристикою | 2 вид - інтерпретація | легке | 1Б. | Необхідно визначити назву відділу смакового аналізатора за характеристикою, обравши із запропонованих варіантів. |
4. | Відповідність між характеристикою відділу смакового аналізатора та його назвою | 2 вид - інтерпретація | легке | 3Б. | Необхідно встановити відповідність між характеристикою відділу смакового аналізатора та його назвою. |
5. | Речовини, які здатні сприйматися нюховими рецепторами | 2 вид - інтерпретація | середнє | 1Б. | Необхідно визначити речовини, які здатні сприйматися нюховим аналізатором. |
6. | Вид рецепторів, що відповідають за нюхові і смакові відчуття | 2 вид - інтерпретація | легке | 1Б. | Необхідно обрати назву виду рецепторів, що відповідаю ть за нюхові і смакові відчуття. |
7. | Оціни правильність тверджень про смакову сенсорну систему | 3 вид - аналіз | середнє | 1Б. | Необхідно оцінити правильність тверджень про смакову сенсорну систему. |
8. | Оціни правильність тверджень про нюхову сенсорну систему | 3 вид - аналіз | середнє | 1Б. | Необхідно оцінити правильність тверджень про нюхову сенсорну систему. |
9. | Відповідність між характеристикою та назвою нюхової або смакової сенсорних систем | 3 вид - аналіз | середнє | 2Б. | Необхідно встановити відповідність між характеристикою та назвою нюхової або смакової сенсорних систем. |
Додаткові завдання (Мій+)
Номер | Назва | Вид | Складність | Бали | Опис |
---|---|---|---|---|---|
1. | Визначення гостроти нюху та порогу відчуття | Інший | середнє | 1Б. | Необхідно дати характеристику гостроти нюху та порогу відчуття, обравши із запропонованих варіантів. |
2. | Визначення зображення складових частин смакової бруньки | Інший | середнє | 1Б. | Необхідно визначити зображення складових частин смакової бруньки. |
3. | Відповідність між зображенням та назвою складових частин смакової бруньки | Інший | середнє | 3Б. | Необхідно визначити відповідність між зображенням і назвою складових частин смакової бруньки. |
4. | Розташування смакових рецепторів на язиці | Інший | середнє | 1Б. | Необхідно визначити розташування зазначених смакових рецепторів на язиці. |
5. | Відповідність між розташуванням і видом смакових рецепторів на язиці | Інший | середнє | 2Б. | Необхідно визначити відповідність між розташуванням і видом смакових рецепторів на язиці. |
Додаткові завдання, приховані від учнів (Мій+)
Номер | Назва | Вид | Складність | Бали | Опис |
---|---|---|---|---|---|
1. | Назва відділу нюхового аналізатора за характеристикою | Інший | легке | 1Б. | Необхідно визначити назву відділу нюхового аналізатора за характеристикою, обравши із запропонованих варіантів. |
2. | Характеристика відділів смакового аналізатора | Інший | легке | 1Б. | Необхідно визначити складові частини смакового аналізатора, обравши із запропонованих варіантів. |
3. | Назви складових частин смакової бруньки | Інший | середнє | 1Б. | Необхідно визначити назви складових частин смакової бруньки на зображенні. |
4. | Визначення виду смакових рецепторів на зображенні | Інший | середнє | 1Б. | Необхідно визначити вид смакових рецепторів на язиці. |
Тести
Номер | Назва | Рекомендований час: | Складність | Бали | Опис |
---|---|---|---|---|---|
1. | Тренування з теми «Сенсорні системи нюху і смаку» | 00:30:00 | середнє | 12Б. | Відпрацьовуються знання основних понятть з теми, вміння визначати сенсорні системи нюху і смаку, їх складові частини та характеристику. |
Перевірочні тести (приховані від учнів)
Номер | Назва | Рекомендований час: | Складність | Бали | Опис |
---|---|---|---|---|---|
1. | Домашня робота з теми «Сенсорні системи нюху і смаку» | 00:25:00 | середнє | 6Б. | Відпрацьовуються знання основних понятть з теми, вміння визначати сенсорні системи нюху і смаку, їх складові частини та характеристику. |
2. | Перевірна робота з теми «Сенсорні системи нюху і смаку» | 00:30:00 | середнє | 8Б. | Перевіряються знання основних понятть з теми, вміння визначати сенсорні системи нюху і смаку, їх складові частини та характеристику. |