Речовини, що належать до даного класу сполук, отримали таку назву, оскільки їх розчини є кислими на смак.
Зверни увагу!
Будь обережний! Далеко не всі розчини кислот можна пробувати на смак, оскільки багато з них є їдким і отруйними.
Кислоти широко поширені в природі. Наприклад, лимонна кислота міститься в лимонах, яблучна кислота — в яблуках, щавелева кислота — в листках щавлю і у черешках ревеню.



Мурахи захищаються від ворогів, виприскуючи крапельки їдкої мурашиної кислоти. Ця ж кислота міститься у жалких клітинах кропиви.

При скисанні виноградного соку утворюється добре відома оцтова кислота (оцет), а при скисанні молока — молочна кислота. Молочна кислота утворюється також при квашенні капусти.