Методична рекомендація:

Теорія

Номер Назва Опис
1. Живлення. Склад їжі. Поживні речовини Представлено теоретичні відомості про живлення, склад їжі та поживні речовини.
2. Водно-сольовий обмін Представлено теоретичні відомості про водно-сольовий обмін в організмі людини.

Завдання

Номер Назва Вид Складність Бали Опис
1. Характеристика білків, як одного з компонентів їжі 2 вид - інтерпретація середнє 2Б. Необхідно визначити характеристику білків, як одного з компонентів їжі.
2. Характеристика жирів, як одного з компонентів їжі 2 вид - інтерпретація середнє 2Б. Необхідно визначити характеристику жирів, як одного з компонентів їжі.
3. Характеристика вуглеводів, як одного з компонентів їжі 2 вид - інтерпретація середнє 2Б. Необхідно визначити характеристику вуглеводів, як одного з компонентів їжі.
4. Визначення характеристики вітамінів, як одного з необхідних компонентів їжі 2 вид - інтерпретація середнє 2Б. Необхідно визначити характеристику вітамінів, як одного з необхідних компонентів їжі.
5. Визначення характеристики мінеральних солей, як одного з необхідних компонентів їжі 2 вид - інтерпретація середнє 2Б. Необхідно визначити характеристику мінеральних солей, як одного з необхідних компонентів їжі.
6. Визначення характеристики води, як одного з необхідних компонентів їжі 2 вид - інтерпретація середнє 2Б. Необхідно визначити характеристику води, як одного з необхідних компонентів їжі.
7. Визначення компонента їжі за характеристикою 2 вид - інтерпретація середнє 2Б. Необхідно визначити назву компоненту їжі за характеристикою, обравши із запропонованих варіантів.
8. Відповідність між характеристикою і назвою компонентів їжі 2 вид - інтерпретація середнє 3Б. Необхідно визначити відповідність між характеристикою і назвою компонентів їжі.
9. Джерела рослинних білків 2 вид - інтерпретація середнє 2Б. Необхідно визначити продукти харчування, джерела рослинних білків.
10. Джерела тваринних білків 2 вид - інтерпретація середнє 2Б. Необхідно визначити продукти харчування, джерела тваринних білків.
11. Джерела рослинних жирів 2 вид - інтерпретація середнє 2Б. Необхідно визначити продукти харчування, джерела рослинних жирів.
12. Джерела тваринних жирів 2 вид - інтерпретація середнє 2Б. Необхідно визначити продукти харчування, джерела рослинних жирів.
13. Продукти харчування, джерела вуглеводів 2 вид - інтерпретація середнє 2Б. Необхідно визначити продукти харчування, джерела вуглеводів.
14. Відповідність між зображенням продуктів і назвами компонентів їжі 2 вид - інтерпретація середнє 3Б. Необхідно встановити відповідність між зображенням продуктів і назвами компонентів їжі, що у них містяться.
15. Відповідність між назвами компонентів їжі і зображенням продуктів 2 вид - інтерпретація середнє 3Б. Необхідно встановити відповідність між назвами компонентів їжі і зображенням продуктів, у яких вони містяться.
16. Надходження води в організм 2 вид - інтерпретація середнє 2Б. Необхідно визначити, з якими продуктами вода надходить в організм людини.
17. Виведення води з організму 2 вид - інтерпретація середнє 2Б. Необхідно визначити шляхи виведення води з організму.
18. Оціни правильність тверджень про виведення води з організму 2 вид - інтерпретація середнє 2Б. Необхідно оцінити правильність тверджень про шляхи виведення води з організму.

Тести

Номер Назва Рекомендований час: Складність Бали Опис
1. Тренування з теми «Їжа та її компоненти» 00:30:00 середнє 13Б. Відпрацьовуються знання основних понятть з теми, вміння визначати складові компоненти їжі та їх характеристику.

Перевірочні тести (приховані від учнів)

Номер Назва Рекомендований час: Складність Бали Опис
1. Домашня робота з теми «Їжа та її компоненти» 00:25:00 середнє 13Б. Відпрацьовуються знання основних понятть з теми, вміння визначати складові компоненти їжі та їх характеристику.
2. Перевірна робота з теми «Їжа та її компоненти» 00:30:00 середнє 13Б. Відпрацьовуються знання основних понятть з теми, вміння визначати складові компоненти їжі та їх характеристику.