Методична рекомендація:

Теорія

Номер Назва Опис
1. Живлення. Склад їжі. Поживні речовини Представлено теоретичні відомості про живлення, склад їжі та поживні речовини.
2. Водно-сольовий обмін Представлено теоретичні відомості про водно-сольовий обмін в організмі людини.

Завдання

Номер Назва Вид Складність Бали Опис
1. Характеристика білків, як одного з компонентів їжі 2 вид - інтерпретація середнє 2Б. Необхідно визначити характеристику білків, як одного з компонентів їжі.
2. Характеристика жирів, як одного з компонентів їжі 2 вид - інтерпретація середнє 2Б. Необхідно визначити характеристику жирів, як одного з компонентів їжі.
3. Характеристика вуглеводів, як одного з компонентів їжі 2 вид - інтерпретація середнє 2Б. Необхідно визначити характеристику вуглеводів, як одного з компонентів їжі.
4. Визначення характеристики вітамінів, як одного з необхідних компонентів їжі 2 вид - інтерпретація середнє 2Б. Необхідно визначити характеристику вітамінів, як одного з необхідних компонентів їжі.
5. Визначення характеристики мінеральних солей, як одного з необхідних компонентів їжі 2 вид - інтерпретація середнє 2Б. Необхідно визначити характеристику мінеральних солей, як одного з необхідних компонентів їжі.
6. Визначення характеристики води, як одного з необхідних компонентів їжі 2 вид - інтерпретація середнє 2Б. Необхідно визначити характеристику води, як одного з необхідних компонентів їжі.
7. Визначення компонента їжі за характеристикою 2 вид - інтерпретація середнє 2Б. Необхідно визначити назву компоненту їжі за характеристикою, обравши із запропонованих варіантів.
8. Відповідність між характеристикою і назвою компонентів їжі 2 вид - інтерпретація середнє 3Б. Необхідно визначити відповідність між характеристикою і назвою компонентів їжі.
9. Джерела рослинних білків 2 вид - інтерпретація середнє 2Б. Необхідно визначити продукти харчування, джерела рослинних білків.
10. Джерела тваринних білків 2 вид - інтерпретація середнє 2Б. Необхідно визначити продукти харчування, джерела тваринних білків.
11. Джерела рослинних жирів 2 вид - інтерпретація середнє 2Б. Необхідно визначити продукти харчування, джерела рослинних жирів.
12. Оціни правильність тверджень про виведення води з організму 2 вид - інтерпретація середнє 2Б. Необхідно оцінити правильність тверджень про шляхи виведення води з організму.

Додаткові завдання (Мій+)

Номер Назва Вид Складність Бали Опис
1. Джерела тваринних жирів Інший середнє 2Б. Необхідно визначити продукти харчування, джерела рослинних жирів.
2. Продукти харчування, джерела вуглеводів Інший середнє 2Б. Необхідно визначити продукти харчування, джерела вуглеводів.
3. Відповідність між зображенням продуктів і назвами компонентів їжі Інший середнє 3Б. Необхідно встановити відповідність між зображенням продуктів і назвами компонентів їжі, що у них містяться.
4. Відповідність між назвами компонентів їжі і зображенням продуктів Інший середнє 3Б. Необхідно встановити відповідність між назвами компонентів їжі і зображенням продуктів, у яких вони містяться.
5. Надходження води в організм Інший середнє 2Б. Необхідно визначити, з якими продуктами вода надходить в організм людини.
6. Виведення води з організму Інший середнє 2Б. Необхідно визначити шляхи виведення води з організму.

Тести

Номер Назва Рекомендований час: Складність Бали Опис
1. Тренування з теми «Їжа та її компоненти» 00:30:00 середнє 13Б. Відпрацьовуються знання основних понятть з теми, вміння визначати складові компоненти їжі та їх характеристику.

Перевірочні тести (приховані від учнів)

Номер Назва Рекомендований час: Складність Бали Опис
1. Домашня робота з теми «Їжа та її компоненти» 00:25:00 середнє 13Б. Відпрацьовуються знання основних понятть з теми, вміння визначати складові компоненти їжі та їх характеристику.
2. Перевірна робота з теми «Їжа та її компоненти» 00:30:00 середнє 13Б. Відпрацьовуються знання основних понятть з теми, вміння визначати складові компоненти їжі та їх характеристику.