Методична рекомендація:
Теорія
Номер | Назва | Опис |
---|---|---|
1. | Живлення. Склад їжі. Поживні речовини | Представлено теоретичні відомості про живлення, склад їжі та поживні речовини. |
2. | Водно-сольовий обмін | Представлено теоретичні відомості про водно-сольовий обмін в організмі людини. |
Завдання
Номер | Назва | Вид | Складність | Бали | Опис |
---|---|---|---|---|---|
1. | Характеристика білків, як одного з компонентів їжі | 2 вид - інтерпретація | середнє | 2Б. | Необхідно визначити характеристику білків, як одного з компонентів їжі. |
2. | Характеристика жирів, як одного з компонентів їжі | 2 вид - інтерпретація | середнє | 2Б. | Необхідно визначити характеристику жирів, як одного з компонентів їжі. |
3. | Характеристика вуглеводів, як одного з компонентів їжі | 2 вид - інтерпретація | середнє | 2Б. | Необхідно визначити характеристику вуглеводів, як одного з компонентів їжі. |
4. | Визначення характеристики вітамінів, як одного з необхідних компонентів їжі | 2 вид - інтерпретація | середнє | 2Б. | Необхідно визначити характеристику вітамінів, як одного з необхідних компонентів їжі. |
5. | Визначення характеристики мінеральних солей, як одного з необхідних компонентів їжі | 2 вид - інтерпретація | середнє | 2Б. | Необхідно визначити характеристику мінеральних солей, як одного з необхідних компонентів їжі. |
6. | Визначення характеристики води, як одного з необхідних компонентів їжі | 2 вид - інтерпретація | середнє | 2Б. | Необхідно визначити характеристику води, як одного з необхідних компонентів їжі. |
7. | Визначення компонента їжі за характеристикою | 2 вид - інтерпретація | середнє | 2Б. | Необхідно визначити назву компоненту їжі за характеристикою, обравши із запропонованих варіантів. |
8. | Відповідність між характеристикою і назвою компонентів їжі | 2 вид - інтерпретація | середнє | 3Б. | Необхідно визначити відповідність між характеристикою і назвою компонентів їжі. |
9. | Джерела рослинних білків | 2 вид - інтерпретація | середнє | 2Б. | Необхідно визначити продукти харчування, джерела рослинних білків. |
10. | Джерела тваринних білків | 2 вид - інтерпретація | середнє | 2Б. | Необхідно визначити продукти харчування, джерела тваринних білків. |
11. | Джерела рослинних жирів | 2 вид - інтерпретація | середнє | 2Б. | Необхідно визначити продукти харчування, джерела рослинних жирів. |
12. | Джерела тваринних жирів | 2 вид - інтерпретація | середнє | 2Б. | Необхідно визначити продукти харчування, джерела рослинних жирів. |
13. | Продукти харчування, джерела вуглеводів | 2 вид - інтерпретація | середнє | 2Б. | Необхідно визначити продукти харчування, джерела вуглеводів. |
14. | Відповідність між зображенням продуктів і назвами компонентів їжі | 2 вид - інтерпретація | середнє | 3Б. | Необхідно встановити відповідність між зображенням продуктів і назвами компонентів їжі, що у них містяться. |
15. | Відповідність між назвами компонентів їжі і зображенням продуктів | 2 вид - інтерпретація | середнє | 3Б. | Необхідно встановити відповідність між назвами компонентів їжі і зображенням продуктів, у яких вони містяться. |
16. | Надходження води в організм | 2 вид - інтерпретація | середнє | 2Б. | Необхідно визначити, з якими продуктами вода надходить в організм людини. |
17. | Виведення води з організму | 2 вид - інтерпретація | середнє | 2Б. | Необхідно визначити шляхи виведення води з організму. |
18. | Оціни правильність тверджень про виведення води з організму | 2 вид - інтерпретація | середнє | 2Б. | Необхідно оцінити правильність тверджень про шляхи виведення води з організму. |
Тести
Номер | Назва | Рекомендований час: | Складність | Бали | Опис |
---|---|---|---|---|---|
1. | Тренування з теми «Їжа та її компоненти» | 00:30:00 | середнє | 13Б. | Відпрацьовуються знання основних понятть з теми, вміння визначати складові компоненти їжі та їх характеристику. |
Перевірочні тести (приховані від учнів)
Номер | Назва | Рекомендований час: | Складність | Бали | Опис |
---|---|---|---|---|---|
1. | Домашня робота з теми «Їжа та її компоненти» | 00:25:00 | середнє | 13Б. | Відпрацьовуються знання основних понятть з теми, вміння визначати складові компоненти їжі та їх характеристику. |
2. | Перевірна робота з теми «Їжа та її компоненти» | 00:30:00 | середнє | 13Б. | Відпрацьовуються знання основних понятть з теми, вміння визначати складові компоненти їжі та їх характеристику. |