Методична рекомендація:

Теорія

Номер Назва Опис
1. Загальна характеристика ліпідів. Будова жирів Представлено матеріал про загальну характеристику ліпідів та будову жирів.
2. Класифікації та фізичні властивості ліпідів Представлено теоретичні відомості про класифікацію та фізичні властивості ліпідів.
3. Функції жирів Представлено теоретичні відомості про функції жирів.

Завдання

Номер Назва Вид Складність Бали Опис
1. Хімічні елементи, що входять до складу жирів 1 вид - рецептивний легке 1Б. Необхідно обрати хімічні елементи, що входять до складу жирів.
2. Речовини, що належать до ліпідів 1 вид - рецептивний легке 1Б. Із запропонованих варіантів потрібо обрати речовини, що належать до ліпідів.
3. Оціни твердження про ліпіди 2 вид - інтерпретація середнє 2Б. Необхідно оцінити правильність тверджень про ліпіди.
4. Доповни речення про склад і характеристику жирів 2 вид - інтерпретація середнє 2Б. Необхідно доповнити речення про склад і характеристику жирів.
5. Залишки кислот, що входять до складу жирів 1 вид - рецептивний середнє 1Б. Необхідно обрати назви кислот, залишки яких входять до складу зазначених жирів.
6. Cклад жирів 2 вид - інтерпретація середнє 2Б. Із запропонованих варіантів потрібно обрати формули кислот, які входять до тваринних, або рослинних жирів.
7. Класифікація ліпідів 1 вид - рецептивний середнє 1Б. Необхідно указати види класифікації ліпідів, обравши із запропонованих варіантів.
8. Характеристика структурних ліпідів 2 вид - інтерпретація середнє 1Б. Із запропонованих варіантів потрібно обрати характеристику структурних ліпідів.
9. Класифікація ліпідів за біологічними функціями 3 вид - аналіз середнє 2Б. Із запропонованих варіантів потрібно обрати характеристику ліпідів за біологічними функціями.
10. Застосування жирів 1 вид - рецептивний легке 1Б. Із запропонованих варіантів потрібно обрати правильне твердження про застосування жирів.
11. Твердження про жири 2 вид - інтерпретація середнє 1Б. Необхідно обрати правильне твердження про жири.
12. Розчинність жирів 2 вид - інтерпретація середнє 1Б. Перевіряються знання учнів про розчинність жирів у воді та органічних розчинниках.
13. Функції ліпідів у живих організмах 3 вид - аналіз середнє 1Б. Із запропонованих варіантів потрібно обрати характеристику зазначеної функції ліпідів у живих організмах.
14. Відповідність між назвою та характеристикою функції ліпідів у живих організмах 3 вид - аналіз середнє 3Б. Необхідно установити відповідність між назвою та характеристикою функцій у живих організмах.

Додаткові завдання, приховані від учнів (Мій+)

Номер Назва Вид Складність Бали Опис
1. Оціни правильність тверджень про жири Інший середнє 2Б. Необхідно оцінити правильність тверджень про жири.
2. Характеристика резервних ліпідів Інший середнє 1Б. Із запропонованих варіантів потрібно обрати характеристику резервних ліпідів.
3. Відповідність між характеристикою та назвою функції ліпідів у живих організмах Інший середнє 3Б. Необхідно установити відповідність між характеристикою та назвою функцій у живих організмах.

Тести

Номер Назва Рекомендований час: Складність Бали Опис
1. Тренування з теми «Ліпіди: будова, властивості та біологічна роль» 00:30:00 середнє 10Б. Відпрацьовуються знання основних понятть з теми, вміння визначати і характеризувати ліпіди.

Перевірочні тести (приховані від учнів)

Номер Назва Рекомендований час: Складність Бали Опис
1. Домашня робота з теми «Ліпіди: будова, властивості та біологічна роль» 00:25:00 середнє 9Б. Відпрацьовуються знання основних понятть з теми, вміння визначати і характеризувати біологічні властивості ліпідів.
2. Перевірна робота з теми «Ліпіди: будова, властивості та біологічна роль» 00:30:00 середнє 10Б. Відпрацьовуються знання основних понятть з теми, вміння визначати і характеризувати біологічні властивості ліпідів.