Методична рекомендація:
Теорія
Номер | Назва | Опис |
---|---|---|
1. | Загальна характеристика ліпідів. Будова жирів | Представлено матеріал про загальну характеристику ліпідів та будову жирів. |
2. | Класифікації та фізичні властивості ліпідів | Представлено теоретичні відомості про класифікацію та фізичні властивості ліпідів. |
3. | Функції жирів | Представлено теоретичні відомості про функції жирів. |
Завдання
Номер | Назва | Вид | Складність | Бали | Опис |
---|---|---|---|---|---|
1. | Хімічні елементи, що входять до складу жирів | 1 вид - рецептивний | легке | 1Б. | Необхідно обрати хімічні елементи, що входять до складу жирів. |
2. | Речовини, що належать до ліпідів | 1 вид - рецептивний | легке | 1Б. | Із запропонованих варіантів потрібо обрати речовини, що належать до ліпідів. |
3. | Оціни твердження про ліпіди | 2 вид - інтерпретація | середнє | 2Б. | Необхідно оцінити правильність тверджень про ліпіди. |
4. | Доповни речення про склад і характеристику жирів | 2 вид - інтерпретація | середнє | 2Б. | Необхідно доповнити речення про склад і характеристику жирів. |
5. | Залишки кислот, що входять до складу жирів | 1 вид - рецептивний | середнє | 1Б. | Необхідно обрати назви кислот, залишки яких входять до складу зазначених жирів. |
6. | Cклад жирів | 2 вид - інтерпретація | середнє | 2Б. | Із запропонованих варіантів потрібно обрати формули кислот, які входять до тваринних, або рослинних жирів. |
7. | Класифікація ліпідів | 1 вид - рецептивний | середнє | 1Б. | Необхідно указати види класифікації ліпідів, обравши із запропонованих варіантів. |
8. | Характеристика структурних ліпідів | 2 вид - інтерпретація | середнє | 1Б. | Із запропонованих варіантів потрібно обрати характеристику структурних ліпідів. |
9. | Класифікація ліпідів за біологічними функціями | 3 вид - аналіз | середнє | 2Б. | Із запропонованих варіантів потрібно обрати характеристику ліпідів за біологічними функціями. |
Додаткові завдання (Мій+)
Номер | Назва | Вид | Складність | Бали | Опис |
---|---|---|---|---|---|
1. | Застосування жирів | Інший | легке | 1Б. | Із запропонованих варіантів потрібно обрати правильне твердження про застосування жирів. |
2. | Твердження про жири | Інший | середнє | 1Б. | Необхідно обрати правильне твердження про жири. |
3. | Розчинність жирів | Інший | середнє | 1Б. | Перевіряються знання учнів про розчинність жирів у воді та органічних розчинниках. |
4. | Функції ліпідів у живих організмах | Інший | середнє | 1Б. | Із запропонованих варіантів потрібно обрати характеристику зазначеної функції ліпідів у живих організмах. |
5. | Відповідність між назвою та характеристикою функції ліпідів у живих організмах | Інший | середнє | 3Б. | Необхідно установити відповідність між назвою та характеристикою функцій у живих організмах. |
Додаткові завдання, приховані від учнів (Мій+)
Номер | Назва | Вид | Складність | Бали | Опис |
---|---|---|---|---|---|
1. | Оціни правильність тверджень про жири | Інший | середнє | 2Б. | Необхідно оцінити правильність тверджень про жири. |
2. | Характеристика резервних ліпідів | Інший | середнє | 1Б. | Із запропонованих варіантів потрібно обрати характеристику резервних ліпідів. |
3. | Відповідність між характеристикою та назвою функції ліпідів у живих організмах | Інший | середнє | 3Б. | Необхідно установити відповідність між характеристикою та назвою функцій у живих організмах. |
Тести
Номер | Назва | Рекомендований час: | Складність | Бали | Опис |
---|---|---|---|---|---|
1. | Тренування з теми «Ліпіди: будова, властивості та біологічна роль» | 00:30:00 | середнє | 10Б. | Відпрацьовуються знання основних понятть з теми, вміння визначати і характеризувати ліпіди. |
Перевірочні тести (приховані від учнів)
Номер | Назва | Рекомендований час: | Складність | Бали | Опис |
---|---|---|---|---|---|
1. | Домашня робота з теми «Ліпіди: будова, властивості та біологічна роль» | 00:25:00 | середнє | 9Б. | Відпрацьовуються знання основних понятть з теми, вміння визначати і характеризувати біологічні властивості ліпідів. |
2. | Перевірна робота з теми «Ліпіди: будова, властивості та біологічна роль» | 00:30:00 | середнє | 10Б. | Відпрацьовуються знання основних понятть з теми, вміння визначати і характеризувати біологічні властивості ліпідів. |